Valpolicella Ripasso Superiore, DOP, 2015, Villalta, 0.75 l

Valpolicella Ripasso Superiore, DOP, 2015, Villalta, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15707
Země Itálie
Oblast Veneto
Podoblast Valpolicella
Výrobce Villalta
Odruda Cuvée
Kategorie DOC Superiore
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2015
Uzávěr Korkový uzávěr
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Valpolicella Ripasso je vyráběno unikátní metodou Ripasso, kdy víno prochází fermentací s napůl suchými zbytky vína použitého k výrobě slavného Amarone. Výsledkem je jedinečné, zralé a koncentrované víno, jemné a elegantní, s vůní hořké čokolády a pražených ořechů, které víno získalo zráním v dubových sudech. Ripasso má výraznou rubínově červenou barvu. Odrůdy, z nichž je toto víno vyrobeno, 80% Corvina a 20% Rondinella, jsou původními italskými odrůdami, typickými pro oblast Valpolicella. Vinice jsou položeny v kopcích nedaleko vesnic San Pietro a Negrar, v Benátském kraji na severu Itálie.

Doporučujeme podávat k pečeným červeným masům, zvěřině, k dušeným masům a chuťově výrazným zralým sýrům.

Ocenění:

  • James Suckling - 90/100 b
  • Wine Spectator - 88/100 b

 

Doporučujeme podávat k risotu, pečenému masu nebo sýrům.

 

Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 8 let.

Alkohol14,0 % obj
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení