Valpolicella Ripasso je vyráběno unikátní metodou Ripasso, kdy víno prochází fermentací s napůl suchými zbytky vína použitého k výrobě slavného Amarone. Výsledkem je jedinečné, zralé a koncentrované víno, jemné a elegantní, s vůní hořké čokolády a pražených ořechů, které víno získalo zráním v dubových sudech. Ripasso má výraznou rubínově červenou barvu. Odrůdy, z nichž je toto víno vyrobeno, 80% Corvina a 20% Rondinella, jsou původními italskými odrůdami, typickými pro oblast Valpolicella. Vinice jsou položeny v kopcích nedaleko vesnic San Pietro a Negrar, v Benátském kraji na severu Itálie.
Doporučujeme podávat k pečeným červeným masům, zvěřině, k dušeným masům a chuťově výrazným zralým sýrům.
Ocenění:
Doporučujeme podávat k risotu, pečenému masu nebo sýrům.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 8 let.