Víno zaujme medově zlatavou barvou, příjemnou vůní čajové růže a plnou chutí s medovinovými tóny.
Víno se rodí v hliněných amforách, které jsou zakopány v našem Kvevri housu v Bulharech. Hrozny se do nich ručně pomelou a zrají v kvevri minimálně 6 měsíců. Do vína se během zrání uvolní ze slupek více barviva, čímž získá typickou oranžovou barvu a především mikrobiální stabilitu. Při výrobě je zcela vyloučena chemie, i hrozny pochází ze šetrně ošetřovaných vinic. Kvevri vína nefiltrujeme a téměř nesíříme.
Doporučujeme podávat k telecímu bifteku.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.