Kořenitá vůně doplněná chutí tmavých bobulí odrůd Pinotage a Shiraz. Na patře jemné, luxusní, šťavnaté s elegantními taniny. Víno pro každodenní pití s dobrým ovocným a dubovým charakterem.
Hrozny pro toto víno pocházejí z části vinic naší farmy Golden Triangle v oblasti Helderberg. Hrozny se sbírají v optimální zralosti kolem 25 Ballingů a po dobu 3 dnů se macerují za studena na slupkách. To podporuje přirozenou přírodní fermentaci. Poté se šťáva naočkuje třemi druhy domácích kvasinek. Fermentace probíhá po celou dobu kvašení na slupkách v nerezových tancích při teplotě mezi 24 až 28 ° C. Po fermentaci se vinný rmut přečerpá a slupky se mírně vylisují. Malolaktická fermentace probíhá v nerezových tancích. Víno pak zraje v nerezových tancích po dobu 9 měsíců.
Doporučujeme podávat k jehněčí kýtě s mátovým dresinkem nebo ke grilovanému steaku ze svíčkové.
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.