Shiraz, Nottage Hill, 2013, Hardys, 0,75l
Suché víno hluboké švestkově fialové barvy s purpurovými odlesky, s aroma zralých borůvek a tmavých třešní v kombinaci s lékořicí. Čokoláda a černý pepř se stopami sladkého vanilkového dubu. Jemné, kulaté víno s plným tělem a bohatou chutí švestek a moruší podpořenou anýzem, vanilkou a hřebíčkem, hladké a dobře integrované s jemnými taniny, vyrovnanou kyselinkou, ušlechtilou délkou těla a příjemným vláčným dozvukem.
Doporučujeme podávat k pečenému hovězímu masu, k jehněčímu masu s rozmarýnem, ke grilované zelenině s pestem a nebo k tvrdým sýrům.
Ocenění:
Alkohol: 14,0 % obj.
Zbytkový cukr: 1,7 g/l
Kyseliny: 6,5 g/l
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Chardonnay, Nottage Hill, 2014, Hardys, 0,75l
Suché víno slámové barvy, v chuti naleznete charakteristické známky zralého peckovitého ovoce (bílá broskev a nektarinka) a citrusů se stopami ohořelého dubu, který dodává vínu komplexnost. V chuti je víno živé, hloubku i délku pozvedá jemný nádech vanilkového dubu spolu s dobrou strukturou kyselinek. Dobře vyvážené víno s dlouhotrvajícím dozvukem.
Doporučujeme podávat k mořským plodům a kuřecímu masu.
Alkohol: 13,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.