Jindra Kadrnka: "Neskutečně chlastací šáňo, kde jedna láhev nestačí. První sekt dělaný tradiční metodou kvašeno v láhvi z naší produkce, na který jsem se neskutečně již pár let těšil!! A letos to konečně bouchne a bude stříkat pod tlakem!!! Ve vůni je krásně ovocitý, krémovitý po kvasničném tónu, jemně kořenitý, živý, pevný, minerální a plnohubý se slaným závěrem."
Doporučená teplota podávání: 5 - 7 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Rodinné vinařství Kadrnka je držitelem titulu Vinařství roku 2022. Nachází se ve vinařské obci Březí u Mikulova v blízkosti slavné Pálavy a Dunajovských vrchů. Vinohradnictví a výrobě vína se rodina věnuje již řadu let. Jindřich se svou rodinou jsou již čtvrtou generací, která ve vinařství pokračuje. Ve vinici a ve sklepě pracuje Jindřich už od dětství, ale prvním a nejdůležitějším profesním krokem bylo jeho první zaměstnání - v roce 2001 nastoupil do Mikrosvín Mikulov, kde získal mnoho zkušeností a vědomostí. Poté měl několik let na starost výrobu vín v sousedním Vinařství Volařík.
Odtud byl už jen malý krok k vlastnímu vinařství. V něm klade důraz na všechny práce ve vinici, co nejméně chemických zásahů, co nejšetrnější přístup ke keři, hroznu a vínu celkově. Pěstuje především odrůdy typické pro tuto oblast v čele s Ryzlinkem vlašským.