Víno má světlejší žlutou barvu s citrónovým odstínem. Vůně připomíná vůni kvetoucí kopřivy hluchavky a černého bezu. V chuti se objevují tóny zralého angreštu a kopřivy. Šťavnatá kyselinka prodlužuje celkový dojem z vína a je harmonicky doplněna mírným zbytkovým cukrem.
Doporučujeme podávat ke studeným předkrmům, k těstovinovým salátům a k pokrmům z bílého masa.
Obec: Žabčice
Trať: Koválov
Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 6,7 g/l
Kyseliny: 6,2 g/l
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let od lahvování.
Vinice vinařství Annovino Lednice se rozkládají v oblasti Lednicko-valtického areálu. Nejrozšířenější odrůda, kterou společnost zpracovává je Rulandské šedé. Toto víno, které je pěstováno ve vyhlášených tratích Jižní svahy a U Cihelny ve Valticích dosahuje opravdových kvalit. Další důležitou odrůdou je Tramín červený z trati Ve Starých v Lednici. Vinařství Annovino Lednice vyrábí také víno z hroznů univerzitních vinic Mendelovy univerzity, zahradnické fakulty. Víno se pěstuje a zpracovává dle zásad integrované produkce tzn. ekologicky s úctou k přírodě. Víno, které firma vyrábí je dodáváno v typických lahvích typu Schlegel, do kterých je víno stáčeno odedávna. Vinařství je také provozovatelem zajímavého sklepního podzemí - Valtického Podzemí, které vzniklo rekonstrukcí části historických sklepů a jejich propojení. Sklepení má délku přes 700 metrů a můžete zde ochutnat všechna vína z vinařství Annovino Lednice. Společnost vystavuje svá vína na vinařských soutěžích doma i v zahraničí a pravidelně získává řadu ocenění.