Víno má rubínově červenou barvu s fialovými odlesky. Sice koncentrovaná avšak smetanově lehká vůně lesních bobulí přechází do aroma rozinek v čokoládě. Kvareli před nalahvováním zraje 24 měsíců v sudech z kavkazského dubu, které vínu dodají chuť třešní s nádechem vanilky. V koncovce pak lze jasně rozpoznat sametově jemnou tříslovinu.
Na etiketě najdete malbu gruzínského malíře Gizo Khubua.
Ocenění:
Doporučujeme podávat k jehněčímu na středomořských bylinkách.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Grusignac je jedním z vinařství združených pod korporací JSC Kindzmarauli jehož historie sahá až do roku 1533, kdy bylo založeno carem Levanem. Tím patří mezi nejstarší vinařství nejen v Gruzii, ale i na světě. Nachází se v nejznámější vinařské oblasti Gruzie - Kachetii. Vinná réva je zde pěstována na jižních svazích Kavkazu při hranicích s Ruskem. Grusignac nabízí širokou nabídku vín, která je vhodné mít po ruce pokaždé, když dostanete chuť na sklenici vína. Díky ideálním podmínkám pro pěstování vína, které v Gruzii panují, máte možnost ochutnat kvalitní vína za velmi příjemnou cenu.