Saperavi má tmavě červenou barvu a příjemný třešňový buket. Chuť má velmi lehkou s ovocnými tóny. Nízká hladina zbytkového cukru je dobře vyvážená nízkým obsahem kyselin, takže se velmi dobře pije. Z evropských vín se nejvíce podobá Bordeaux.
Doporučujeme podávat ke grilovaným steakům.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4 - 6 let od lahvování.
Grusignac je jedním z vinařství združených pod korporací JSC Kindzmarauli jehož historie sahá až do roku 1533, kdy bylo založeno carem Levanem. Tím patří mezi nejstarší vinařství nejen v Gruzii, ale i na světě. Nachází se v nejznámější vinařské oblasti Gruzie - Kachetii. Vinná réva je zde pěstována na jižních svazích Kavkazu při hranicích s Ruskem. Grusignac nabízí širokou nabídku vín, která je vhodné mít po ruce pokaždé, když dostanete chuť na sklenici vína. Díky ideálním podmínkám pro pěstování vína, které v Gruzii panují, máte možnost ochutnat kvalitní vína za velmi příjemnou cenu.