Víno sytější zlato-žluté barvy. Vůně je elegantní a spojuje se v ní buket zralých nektarinek s minerálně-kořenitým charakterem. Minerální charakter pokračuje i v chuti. Na patře je naprosto suché, s živou kyselinkou a velmi dobrou středovou plností. Delší závěr je jemně ovlivněn zráním v dřevěných sudech.
Vinice leží na jižním úpatí Pálavy s velkou svažitostí. Jde tedy o svažitou polohu se silnějším půdním profilem, který je tvořen vrstvou karbonátové černozemě, místy střídanou skeletovitou pararendzinou. Půda je bohatší na živiny a s vyšším obsahem aktivního vápna. Vína z této trati jsou ovocně-minerální a ve vhodných letech i s projevem ušlechtilé botrytidy.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Traditional line
V těchto vínech se můžete osobně setkat a poznávat nezaměnitelný charakter odrůd a jednotlivých viničních tratí na Pálavě.