Vinařství Na Soutoku „Sine Compromissum” je speciální kolekce vysoce hodnotných, malých šarží vín, určená nejnáročnějším milovníkům a znalcům poctivého suchého vína “staré školy”.
Každý rok vybereme nejlepší šarži hroznů dané odrůdy. Po důsledné selekci a třídění těchto hroznů pak vyrábíme víno za pomoci tradičních postupů. Víno je zcela přírodní, bez použití enologických preparátů, prokvašeno do sucha, mícháno alespoň 6 měsíců na jemných kalech za použití minimálního množství SO2.
Doporučujeme podávat k zeleninovým a rybím polévkám, k tvrdým sýrům a studeným předkrmům. Zajímavá je kombinace s telecím kotletem z grilu na čerstvém tymiánu s citronem.
Ocenění:
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 27. 9. 2016. Tohoto vína bylo vyrobeno 480 lahví.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.