Víno žluté barvy s jantarovými odlesky. Vůně je ovocná s jemnými květinovými tóny. V harmonické a svěží chuti najdeme znaky sušených meruněk a brusinek.
Doporučujeme podávat ke steakům, grilovaným rybám nebo k polotvrdým sýrům.
Ocenění:
Obec: Mikulov
Trať: Pod Svatým kopečkem I.
Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 5,2 g/l
Kyseliny: 6,5 g/l
Bezcukernatý extrakt: 28,4 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 22,2 °NM
Doporučená teplota podávání: 11 - 13 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 5 let.
Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 14. 10. 2014