Toto víno má aromatický kořeněný buket s tóny tabáku a tím se výrazně odlišuje například od moravských vín, na která jsme u nás zvyklí. Takže se jedná o příjemnou změnu. Jeho svěží kyselost v ústech zanechává jemnou šťavnatou chuť, která pohladí chuťové pohárky.
Doporučujeme podávat k pokrmům z chřestu, hub nebo mořských ryb.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4 - 6 let od lahvování.
Grusignac je jedním z vinařství združených pod korporací JSC Kindzmarauli jehož historie sahá až do roku 1533, kdy bylo založeno carem Levanem. Tím patří mezi nejstarší vinařství nejen v Gruzii, ale i na světě. Nachází se v nejznámější vinařské oblasti Gruzie - Kachetii. Vinná réva je zde pěstována na jižních svazích Kavkazu při hranicích s Ruskem. Grusignac nabízí širokou nabídku vín, která je vhodné mít po ruce pokaždé, když dostanete chuť na sklenici vína. Díky ideálním podmínkám pro pěstování vína, které v Gruzii panují, máte možnost ochutnat kvalitní vína za velmi příjemnou cenu.