Muškát moravský

Vzhledem k tomu, že pro naše vinařské oblasti nebyla žádná dostatečně vhodná odrůda s muškátovým aroma ve víně, pokusil se ing. V. Křivánek ve Šlechtitelské stanici v Polešovicích zaplnit tuto mezeru křížením odrůd Muškát Ottonel x Prachttraube a jeho záměr se podařil. Obsah kyselin je nižší, a proto je nutné pro výrobu suchých vín sklízet hrozny zavčas, aby vína nebyla plochá. Víno má zelenožlutou barvu, květinově muškátovou vůni a lehký výraz těla s příjemnou harmonií, pokud je ve víně dostatek kyselin. Jemně muškátové víno je vhodné jako aperitiv k předkrmům z husích jater nebo k plodům moře, hodí se i k mírně sladkým dezertům. Suché víno je vhodné k jemné paštice.

Vyhledávání:
Barva
Cukr
(1)
(2)
Zobrazit vybrané
Země
(3)
Zobrazit vybrané
Výrobce
(1)
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
(1)
(1)
(1)
Zobrazit vybrané
(2)
(1)
Zobrazit vybrané
(2)
(1)
Zobrazit vybrané
3 produkty
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení