Víno má tmavě červenou barvu. Ve vůni je cítit drcené červené ovoce (ostružiny, černý rybíz, třešně), džem, vařené ovoce s tóny rašeliny, skořice a tymiánu. V chuti je víno kulaté, plné a dlouhotrvající s tříslovinou na povrchu. Atraktivní a dobře vyvážené víno.
Doporučujeme podávat ke kořeněným jídlům, k plněným rajčatům, vepřovému masu s čočkou nebo ke kuřeti s ratatouille.
Alkohol: 13,0 % obj.
Doporučená teplota podávání: 17 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 5 let.
Vína z vinařství Les Jamelles jsou nazývána "Vína s jiným duchem". Vinařství vyrábí jedinečnou kolekci ručně vyráběných odrůdových vín, které byly vyrobeny v Pays d'Oc, v jižní Francii. Vína vyrábí od roku 1991 a jejich obliba stále stoupá. Vína z vinařství Les Jamelles jsou chválena po celém světě pro svou vynikající kvalitu a autentičnost. Hlavní enologové vinařství jsou Catherine a Laurent Delaunay původem z Burgundska, kde se jejich rodiny věnují výrobě vína již po čtyři generace. Nejprve pracovali v Kalifornii, ale postupně je uchvátil region Languedoc-Roussillon v jižní Francii. Catherine je jedna z mála žen pracující jako vinař. V průběhu roku neustále cestuje celým regionem, dohlíží na procesy vinifikace, stárnutí vína a provádění míšení vín. Region Languedoc-Roussillon kde se vinařství nachází, nabízí širokou škálu geografických funkcí, od slunných pláží Středozemního moře, břehy Rhôny nebo Pyrenejské hory. Stejně jako Burgundsko nabízí různé mikroklima, což umožňuje produkci různých typů vín.