Barva je proto zlatavá s cibulovými odlesky. Vůně je extrémně intenzivní a víno působí celkově velmi šťavnatým a příjemně hravým dojmem, nabádajícím k dalšímu napití.
Odrůda Lemberger je jednou z vůbec nejstarších známých odrůd révy vinné na Moravě. Předpokládá se, že tato odrůda vznikla ještě ve středověku a poprvé byla významně vysazována kolem města Lemberg, ležícího na německo-francouzské hranici. V současnosti je tato odrůda rozšířena po celé střední Evropě včetně České republiky. Víno Lemberger vzniklo technologií lisování celých hroznů, aby došlo k minimálnímu uvolnění barviv, obsažených ve slupce bobulí.
Doporučujeme podávat ke všem jemným pokrmům, především z ryb, zeleninovým a rybím polévkám, k sýrům i lehkým úpravám drůbežího masa.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C.
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Datum sběru hroznů: 1. 10. 2015. Tohoto vína bylo vyrobeno 1333 lahví.
Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.