Jasná zeleno-žlutá barva, osobité a výrazné aroma zralých jablek, kiwi a physalis s jemným náznakem pepře. V chuti je velmi bohaté, ovocné a se svěží kyselinkou a dlouhou dochutí.
Doporučujeme podávat dobře vychlazené. Dokonale doprovází smažená jídla, krémové omáčky i drůbež.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 3-5 let.
Smaragd
Nádherná smaragdová ještěrka, která se sluní na wachauských prastarých kamenných půdách, se stala patronkou této kategorie: suché, husté, komplexní víno s typickou wachauskou finesou, obsahující minimálně 12,5 % alkoholu, má velký potenciál. Vyspělý Smaragd se velmi dobře snáší s komplexními pokrmy - víno pro velký požitek.