Extra panenský olivový olej, Picual, Nefiltrovaný, Lozano Červenka, 0,5 l

Extra panenský olivový olej, Picual, Nefiltrovaný, Lozano Červenka, 0,5 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 14314
Země Španělsko
Oblast Andalucia
Výrobce Lozano Červenka
Zařazení Delikatesy
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Tento luxusní nefiltrovaný olej Vás osloví bohatou vůní čerstvě posečené trávy a bazalky. V ústech se projeví intenzivní ovocnou chutí s náznaky rajčat a broskví, a s pronikavě aromatickým pepřovým zakončením. Olej pochází vždy z poslední sklizně (listopad/prosinec 2017). Chuť se každým rokem mění s ohledem na počasí, kvalitu sklizně apod., základní charakteristika zůstává neměnná.

Nefitrovaný – jelikož neprošel filtrací, je tento olej hustší, zakalený a intenzivnější chuti.

Picual je odrůda velice intenzivní a aromatická, která exceluje jak v teplé, tak studené kuchyni. Její jemná nahořklost značí vysoký obsah antioxidačních polyfenolů a je přirozeným ukazatelem kvality. Plody Picualu, díky jejich silné chuti a vysokému množství šťávy, používáme výhradně na produkci extra panenského oleje. Picual je mnohými znalci považován za nejlepší z nejlepších a možná proto je nejpopulárnější odrůdou pěstitelů ve Španělsku.

Jeho intenzivní a lahodná chuť se dobře kombinuje k hovězímu, zvěřině, rybám, ale i do salátu, nebo jen tak jednoduše s pečivem.

 

Pro zaručení nejvyšší čerstvosti je olej stáčen průběžně každý týden od ledna 2018. Minimální trvanlivost do: 31.12.2019

Vyrobeno ve Španělsku. Acidita 0,19 %. Chraňte před slunečním světlem a vysokými teplotami. Uchovávejte v temnu a suchu do 20 °C. Při skladování do +7 °C se může olivový olej zakalit. Je to běžný jev, který neohrožuje kvalitu výrobku. Olej se po umístění do teplejšího prostředí stane opět čitým.

 

PICUAL

Odrůda Picual, jinak také Marteňa nebo Nevadillo, získala své jméno dle tvaru svého plodu do špičky a patří mezi ostatními monovarietálními oleji k těm nejlepším. Toto označení jí právem patří nejen s ohledem na významné organoleptické vlastnosti v kuchyni, ale také díky vysokým hodnotám nenasycených mastných kyselin, nejdůležitějšímu přínosu oleje na zdraví. Rovněž není bez zajímavosti její vysoké množství polyfenolů, které ji zaručuje nejdelší životnost.

Lozano Červenka

Společnost Lozano Červenka vznikla sňatkem Evy Červenkové se šarmantním Španělem Carlosem Lozano a tak se zrodilo mezinárodní jméno. V dřívější době byl Carlos stavař, ale krize ve španělském stavebnictví ho přinutila řemeslo opustit. Jakmile se naskytla možnost koupě olivového háje, neváhali. Carlos mezi olivovníky vyrostl a nápad se líbil i Evě, které poukazovala na to, že jí na českém trhu chybí kvalitní olivový olej za dobrou cenu. Navázali spojenectví s Carlosovým bratrem, který také vlastní olivovníky a pustili se do výroby. Pár prvních várek vozili Eva a Carlos do České republiky jen pro sebe a přátele. Kladné reakce je ale brzy přesvědčily, že má smysl nabídnout olej i dalším lidem. Přesvědčila je o tom Lída, sestra Evy, která velmi pomohla v začátcích při založení firmy a přišla s myšlenkou prodávat olej na farmářských trzích. Jako přímý pěstitelé mohou nabídnout výhodné ceny při zachování vysoké kvality. Hlavní podíl v sortimentu tvoří olivový olej. Postupně k němu přidali několik druhů oliv, kapary, sladkokyselé okurčičky, vinnou redukci a sherry ocet. Olivový olej Lozano Červenka se získává přímo z vybraných oliv výhradně mechanickými procesy. Je to takový olivový džus z odrůd Picual nebo Arbequina. Oleje jsou aromatické, jelikož nedochází k mixováni odrůd.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení