Odrůdové složení: 90 % Tempranilo x 10 % Graciano
Suché víno třešňově červené barvy s tenkým terakotovým okrajem, s aroma zralých černých plodů a karamelu s minerálními stopami. Hedvábné a vyzrálé víno, s výbornou taninovou strukturou, elegantní s dlouhotrvajícím dozvukem.
Vinifikace: Po odstopkování a jemném stlačení prochází víno macerací na slupkách před fermentací přibližně 13 dní při maximální teplotě 30 °C. Víno zraje 24 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu a dále alespoň 12 měsíců v lahvích.
Doporučujeme podávat k dušeným masům, steakům a také ke zvěřině nebo výrazným sýrům.
Ocenění:
Alkohol: 13,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 18 - 20 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 12 let od lahvování.