Odrůdové složení: 60 % Corvina x 20 % Corvinonex 20 % Rondinella
Barva je jemně rubínová, s fialovými problesky. Vůně červeného ovoce, kořenitá. Suché „teplé" víno se středně plným kulatým tělem a harmonickými tříslovinami.
Valpolicella classico pochází přímo z této oblasti, z vinic v nadmořské výšce 100 - 250 metrů n.m.. Hrozny jsou pečlivě vybírány, prochází fermentací při teplotě 25 - 28°C a macerací po dobu 7 dní. Víno zraje v nerezových tancích.
Doporučujeme podávat s těstovinami s hutnými omáčkami, masovými jídly ve výraznější úpravě a zralými sýry.
Alkohol: 12,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci.