Tradiční španělské šumivé víno brut nature, z vinařské oblasti Cava, z odrůd Xarel.lo, Macabeo a Parellada. Vyrábí se tradiční metodou champenoise. Zraje 36 měsíců v lahvi. Má světle žlutou barvu, svěží a komplexní aroma kvasnic díky dlouhému zrání. V chuti je svěží, měkké s jemným perlením. Je elegantní, seriozní, dlouhé a suché.
Doporučujeme podávat jako aperitiv, k těstovinám, rýži, bílému masu, rybám, a plodům moře.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 6 - 8 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Vinařství navazuje na dlouhou vinařskou tradici rodiny Sumarroca pod Katalánskými Pyrenejemi. V osmdesátých letech 20. století se rodina přestěhovala do Sant Sadurní D´Anoia v oblasti Penedés a začala se věnovat nejen místním ale i zahraničním odrůdám na 455 ha vinic ve třech rozdílných vinohradech. Nádherné sídlo uprostřed vinohradu vyzařuje úspěšnost jejich počínání. Dnes patří k nejdůležitějším výrobcům v oblasti Penedés. Vyrábí nejen tichá vína, ale především šumivá vína Cava, která jsou vysoce oceňována.