Suché víno intenzivní rubínově červené barvy s fialovými odstíny. Výrazné a komplexní aroma černého ovoce se stopami lesních jahod. Zralé švestky a moruše dávají vzniknout výborné chuti se stopami tabáku a vanilky.
Vinifikace: Hrozny se po sklizni nechávají macerovat za nízkých teplot po dobu pěti dní. Fermentace se provádí za kontrolované teploty mezi 25 °C a 26 °C spolu s přidanými ušlechtilými kvasinkami. Následně je víno třikrát denně přečerpáváno přes klobouk. Macerace trvá celkově 20 dní. Víno zraje po dobu 12 měsíců v dubových sudech, z toho je 10 % nových, 60 % sudů druhého řádu a 30 % třetího řádu.
Doporučujeme podávat k jehněčímu a hovězímu masu, zvěřině a sýrům, obzvláště ke camembertu.
Alkohol: 14,0 % obj.
Doporučená teplota podávání: 17 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 8 let od lahvování.
Společnost byla založena roku 1865. Viña San Pedro je v současné době jedním z největších a nejstarších vývozců chilského vína. San Pedro má více než 1500 osázených hektarů v oblasti Central Valley a v dalších hlavních vinařských oblastech v Chille jako je Elgui, Casablanca, San Antonio-Leyda, Maipo, Cachapoal, Maule a Bío-Bío. Hlavní sklep vinařství se nachází ve městě Molina, v Curicó Valley a je více než 100 let starý. Vinařství bylo vybráno jako „Vinařství roku nového světa“ díky kvalitě svých vín, úspěchu na celosvětovém trhu a také díky rozvoji a dynamice. Portfolio zahrnuje značky: Cabo de Hornos, Kankana del Elqui, Tierras Moradas, 1865 Limited Edition, Castillo de Molina, 35 South a GatoNegro, které se těší velkému úspěchu na zahraničních trzích.